Dnevnikov komentar

 • Slovenski ponos v višavah
  Dnevnikov komentar - ponedeljek, 01.03.2010

  Slovenski ponos v višavah

  Za Slovenijo so najuspešnejše zimske olimpijske igre doslej. Ne zgolj po žlahtnosti kolajn (s tremi kolajnami se je slovenska olimpijska reprezentanca vrnila že iz Calgaryja 1988 in...  Preberi »
 • Po tujcih domači zdraharji
  Jože Okorn (Foto: Luka Cjuha).
  Dnevnikov komentar - petek, 26.02.2010

  Po tujcih domači zdraharji

  Predzadnje mesto ženske štafete je razgalilo, kakšna je mednarodna vrednost slovenskega smučarskega teka brez Petre Majdič, čeprav sta Vesna Fabjan in Katja Višnar v šprintu članici...  Preberi »
 • Komentar Uroša Šemrova: Čas za poklon šampionki
  Uroš Šemrov (Jaka Adamič).
  Dnevnikov komentar - četrtek, 25.02.2010

  Komentar Uroša Šemrova: Čas za poklon šampionki

  Povejte mi, katera jo lahko na veleslalomu premaga?« nas je po osvojeni olimpijski kolajni v superveleslalomu vprašal samozavestni Andrea Massi, trener najboljše slovenske alpske smučarke...  Preberi »
 • Šampioni z astmo
  Jože Okorn (Foto: Luka Cjuha).
  Dnevnikov komentar - četrtek, 25.02.2010

  Šampioni z astmo

  M edtem ko je slovenska tekačica na smučeh Petra Majdič požela izjemno medijsko pozornost s prvo tiskovno konferenco po hudi poškodbi, sta se trenutno najboljši tekačici na smučeh,...  Preberi »
 • Dvesto let velike trojice
  Uroš Šemrov
  Dnevnikov komentar - sreda, 24.02.2010

  Dvesto let velike trojice

  Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič se je rodil leta 1941. Podpredsednik Smučarske zveze Slovenije in vodja slovenske olimpijske delegacije v Vancouvru Tone Vogrinec je...  Preberi »
 • Klovn v najlepši luči
  Uroš Šemrov
  Dnevnikov komentar - torek, 23.02.2010

  Klovn v najlepši luči

  Da so Američani vedno najnevarnejši na velikih tekmovanjih, so znana dejstva. Toda v alpskem smučanju v moderni zgodovini ni bilo tako, čeprav imajo precej velikih zmagovalcev. Kolajn niso...  Preberi »
 • Delitev postelje za kolajne
  Jože Okorn (Foto: Luka Cjuha).
  Dnevnikov komentar - ponedeljek, 22.02.2010

  Delitev postelje za kolajne

  K o se je alpska smučarka Tina Maze pred dvema letoma odločila za samostojno pot, so ji na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) z veseljem dovolili, da gre med privatnike s figo v žepu in s...  Preberi »
 • Mamici rešujeta biatlon
  Dnevnikov komentar - sobota, 20.02.2010

  Mamici rešujeta biatlon

  Kar štiri uvrstitve med najboljših deset na prvih štirih tekmah  niso realna slika kakovosti, predvsem pa  (ne)množičnosti slovenskega biatlona. V svetovni vrh sta ga popeljala...  Preberi »
 • Lepo je biti Slovenec
  Uroš Šemrov
  Dnevnikov komentar - petek, 19.02.2010

  Lepo je biti Slovenec

  Dr. Matjaž Turel, vodja medicinske ekipe olimpijske delegacije: »Po profesiji sem pulmolog. Videl sem že koga, ki je želel stati v stanju Petre Majdič na nogah. Nikogar pa še, ki bi...  Preberi »
 • Prve spomladanske igre
  Dnevnikov komentar - četrtek, 18.02.2010

  Prve spomladanske igre

  Na olimpijskem hribu v Whistlerju in okolici je vsaj po snegu moč čutiti, da potekajo zimske olimpijske igre. Temperature se  ne spuščajo več pod ničlo, a je snega dovolj, da bodo...  Preberi »