Dnevnikov komentar

Slovenski ponos v višavah

Dnevnikov komentar - ponedeljek, 01.03.2010
Avtor: Uroš Šemrov, Whistler

Za Slovenijo so najuspešnejše zimske olimpijske igre doslej. Ne zgolj po žlahtnosti kolajn (s tremi kolajnami se je slovenska olimpijska reprezentanca vrnila že iz Calgaryja 1988 in Lillehammerja 1994), ampak tudi po uvrstitvah med najboljšo deseterico, ki se jih je nabralo kar 20!

Tvorki velikega uspeha sta bili znani že pred začetkom iger. Najboljši slovenski športnici Tina Maze in Petra Majdič sta bili na veliki preizkušnji, saj sta pred tem tekmovali že na dveh največjih tekmah na svetu, kolajne pa še nista osvojili. Izkupiček je bil sanjski. Majdičeva je s potjo do odličja s petimi zlomljenimi rebri slovenski ponos dvignila do neverjetnih višav.  Tina Maze pa je postala celo najuspešnejša slovenska zimska olimpijska kraljica. Na največjo tekmo na svetu je prišla tako dobro pripravljena, da je bila kar v štirih disciplinah v igri za kolajno.
Na igrah številnih prestavitev tekem, menjavanja vremena, snežnih podlag in še česa, je dokazala, da je izjemno psihološko in fizično pripravljena. Le na takšen način se lahko osvaja olimpijska odličja!

Biatlonci so se predstavili v Whistlerju v sijajni luči. Teji Gregorin in Klemnu Bauerju je do prvega odličja v tem športu zmanjkalo zelo malo. Po prikazanem bi si slovenski biatlonci zaslužili kolajno. Glede na to, da imamo v Sloveniji nov biatlonski center in zares sijajne razmere za vadbo, bodo v prihodnosti biatlonski uspehi nujni.

Izmed drugih športnih disciplin in posameznih športnikov gre pohvaliti smučarja prostega sloga Filipa Flisarja, alpska smučarja Mitjo Valenčiča in Aleša Gorzo, smučarska skakalca Roberta Kranjca in Petra Prevca ter deskarja na snegu Žana Koširja in Roka Flandra. Precej pa je bilo tudi takšnih, ki so razočarali, ali niso blesteli. Naj jim bo tokrat oproščeno, saj bi lahko imela Slovenija po prikazanem v Vancouvru celo več kot tri kolajne!

Sanje o prvi slovenski zlati kolajni na zimskih olimpijskih igrah so bile oddaljene štiri stotinke! Vsaka izmed njih se bo prebolevala najmanj eno leto, do Sočija 2014.

Komentarji
  1. Dodaj komentar