Intervju

Pogovor s Tejo Gregorin: V Sočiju bo zrela za kolajno

Intervju - četrtek, 25.02.2010
Avtor: Jože Okorn, Whistler

Whistler - Peto mesto na tekmi s skupinskim štartom, osmo mesto s štafeto, deveti mesti v šprintu in zasledovanju ter 36. mesto na 20 ki lometrov. To je sijajen izkupiček 29- letne slovenske biatlonke Teje Gregorin na 21. zimskih olimpijskih igrah.

Ključne besede: Biatlon

Z olimpijskim nastopom ste verjetno zadovoljni.

Zelo vesela grem domov. V Kanado sem prišla s ciljem, da izboljšam svojo najboljšo dosedanjo olimpijsko uvrstitev, 14. mesto iz Torina. Dosežek izpred štirih let sem krepko popravila, zato ni niti kančka razočaranja, ker nimam kolajne.

V Torinu ste nanizali štiri uvrstitve od 14. do 19. mesta, tukaj ste se prebili v elitno deseterico. Glede na trend napredka bi morali vrhunec kariere doseči čez štiri leta v Sočiju s skokom na zmagovalni oder.

Ne bi se branila takšnega razpleta. A kolajne je nemogoče napovedovati. Samo poglejte koliko favoritinj je bilo tukaj razočaranih in žalostne odhajajo domov brez kolajne, čeprav so prišle sem kot vodilne v svetovnem pokalu.

Že razmišljate o novem olimpijskem ciklusu.

Težko je govoriti za štiri leta naprej, ker te lahko ustavijo poškodbe ali bolezen. Ambicije in voljo imam.

Pred vami je do konca sezone še kar tretjina tekem za svetovni pokal.

Za zadnji del sezone imam veliko ciljev. Skušala bom zadržati se danjo pripravljenost. V skupnem seštevku svetovnega pokala želim zadržati deveto mesto. Še vedno tudi nestrpno čakam svojo prvo uvrstitev na stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Komentarji
  1. Dodaj komentar