Intervju

Intervju s Tino Maze: Moram priznati, da sem si na veleslalomu želela zmage

Intervju - četrtek, 25.02.2010
Avtor: Uroš Šemrov, Whistler

Tina Maze je z drugo srebrno kolajno postala najuspešnejša slovenska zimska športnica. Veselje po uspehu je bilo izjemno, po številnih intervjujih pa se je takoj odpravila na trening slaloma, saj jo danes čaka zadnji olimpijski nastop, po katerem se bo lahko sprostila in veselila izjemnih uspehov.

Ključne besede: Alpsko smučanje

Občutki po drugem srebru na OI?

Noro! Rekla sem, da pridem sem po dve kolajni, kar sem izkoristila. Prizorišče bom zapustila z izpolnjenimi željami, otroškimi sanjami!

Je za vami najtežja življenjska tekma?

Gotovo najdaljša, saj je trajala dva dneva. Verjetno tudi najtežja, predvsem s psihološkega vidika. Po eni strani je bilo dobro, da sem po prvem dnevu zasedala peto mesto, saj je bil pritisk na druge tekmovalke precej večji. Morda je bilo zame celo boljše, da je bil veleslalom prestavljen na naslednji dan. Lahko sem se bolje sprostila kot tek movalke, ki so bile v ospredju.

Kakšen je bil »bojni« plan pred drugim nastopom?

Proga je bila izjemno težka, občutek ni bil dober. Bolje rečeno, večkrat je boljši. Smučala sem borbeno in napadalno, dala sem vse od sebe. Napadala sem in se borila na vso moč ter čakala, kakšen bo rezultat v cilju. Naredila sem nekaj napak, ki so me stale zlate kolajne. Ne morem pa gledati v zobe srebrni. Osvojiti dve je prekrasen občutek, moram pa priznati, da sem si na veleslalomu želela zmage.

Kakšni so bili občutki v cilju, ko ste pridrveli na drugo mesto, za vami pa so bile na progi še štiri tekmovalke?

Ko sem videla, da sem druga, sem mislila, da ne bo dovolj za kolajno. A proga je bila tako uničena, da so tudi druge smučarke delale napake in izgubljale na času. Z vsakim nastopom sem bila bolj prepričana, da sem svoje delo opravila odlično.

Vam občutek, da ste najuspešnejša slovenska športnica v zgodovini na olimpijskih igrah, pomeni veliko?

Seveda! Zahvalila bi se Juretu Franku, ki mi je poslal sporočilo in mi rekel, naj potrpim do konca in naj praznujem, ko bo tekem konec. Zaenkrat ga še nisem premagala z zlatom, sem ga pa z dvema osvojenima kolajnama.

Je še ostalo kaj energije za slalom?

Še dovolj. Veleslalom sem tekmovala z užitkom. Občutki so dobri, napadla bom na vso moč in tolkla po količkih!

Komentarji
  • ponedeljek, 10.03.2014 ob 21:14
    I think this is a real great article post.Really looking forward to read more. Want more.
    Maillot de foot equipe de france http://nouveaumaillotequipedefrance.oursland.org/
  1. Dodaj komentar