Intervju

Intervju s trenerjem Mazejeve: Tina je šla po zmago, ne kolajno

Intervju - četrtek, 25.02.2010
Avtor: Uroš Šemrov, Whistler

Ekipa Tine Maze je preskočila še eno psihološko prepreko ter v veleslalomu, svoji paradni disciplini, osvojila drugo srebrno kolajno na olimpijskih igrah. V težkih trenutkih dvodnevnega veles laloma je bil ves čas ob Tini trener Andrea Massi.

Ključne besede: Alpsko smučanje

Za vami je bržčas najtežja tekma kariere.

Vsekakor! Ni bilo tako enostavno, kot je bilo morda videti. Uspehi bodo ostali v zgodovini slovenskega in svetovnega smučanja. Izjemno je naporno. Že čakanje na hitre discipline je 'ubijalo', prestavitve tekem v tehničnih disciplinah so bile s psihološkega vidika še težje.

Kakšno taktiko ste pripravili za drugi nastop?

Tina je smučarka, ki znana drugih progah izjemno napasti, sploh po tem, ko na prvi progi dobi dober občutek. Olimpijska tekma je bila specifična, saj praktično ni bilo druge vožnje, temveč dve prvi. Tega sem se nekoliko bal. Zato smo šli zelo zgodaj zjutraj narediti trening na polno, po ogledu je naredila še eno vožnjo, da je bila le čim bolje pripravljena za napad. Konkurenca je neverjetna, zaostanki so izjemno majhni in o zmagovalki so odločale malenkosti. Ne pozabite ob tem uspehu pohvaliti serviserja Andreja Perovška in trenerja Jureta Hafnerja, ki imata pri uspehih vsaj toliko zaslug kot jaz.

Kaj ste delali po sredini odpovedi drugega veleslaloma?

Tina je šla popoldne za eno urico spat. Sledile so terapije, kondicija. Treba jo je bilo pripraviti kot »mašino« za formulo ena.

Je morda kaj grenkega priokusa po zaostanku štirih stotink do prve slovenske zlate olimpijske kolajne?

Seveda ga je. Tini sem govoril, naj ne razmišlja o kolajni, temveč o zmagi! Če razmišljaš o kolajni, si na koncu četrti.

Kakšen je bil plan takoj po osvojitvi kolajne?

Takoj po dopinški kontroli smo šli na trening slaloma. Na olimpijskih igrah je treba pobrati vse, kar je mogoče! Tekmovalke so izenačene, zato se obe ta še težka slalomska tekma.

Komentarji
 • ponedeljek, 10.03.2014 ob 21:14
  This is one awesome blog.Thanks Again. Much obliged.
  maillot equipe de france 2014 http://nouveaumaillotequipedefrance.oursland.org/
 • torek, 01.03.2016 ob 08:03
  BvBvDr This is one awesome post.Thanks Again. Great.
 • torek, 01.03.2016 ob 08:03
  HiiIoP Wow! Thank you! I continuously wanted to write on my website something like that. Can I include a fragment of your post to my site?
 1. Dodaj komentar