Intervju

Intervju z Marušo Ferk: Pozitivne izkušnje ob debiju

Intervju - petek, 26.02.2010
Avtor: Uroš Šemrov, Whistler

Za Marušo Ferk, 22-letno alpsko smučarko iz Blejske Dobrave, so to prve olimpijske igre. Dokazala je, da je izjemno hrabra tekmovalka, ki jo zanimajo visoke uvrstitve. Ima dovolj poguma, da na težkih smukih tudi napada. Olimpijski debi si bo za pomnila tudi po grdem padcu na superkombinaciji, ko je med treningom slaloma doživela močan udarec v hrbet.

Ključne besede: Alpsko smučanje

So vas bolečine v hrbtu močno ovirale pri slalomskem nastopu?

Sploh ne. Ko si na štartu, je prisoten tekmovalni adrenalin. Pozabiš, da se je pred nekaj dnevi karkoli zgodilo. Ko pa se telo ohladi, začne udarec boleti.

Olimpijski slalom ni bil vaš tekmovalni presežek. Bolj je spominjal na sezonsko povprečje...

Predvsem na drugi progi bi lahko pridobila več mest, a sem naredila nekaj napak na ravninskem delu, kar se na času pozna še bolj. Zelo mi je žal, da mi ni slalomska vožnja uspela bolje, a vam lahko zatrdim, da sem bila izjemno borbena ter da si nimam česa očitati.

Na olimpijskih igrah ste nastopili prvič, z izjemo veleslaloma pa ste nastopili v vseh disciplinah. Kako ste zadovoljni z novo izkušnjo?

Zelo pozitivno. Najboljši rezultat je 15. mesto, bila sem še 20. in včeraj 23. Moj slalomski cilj je bila sicer uvrstitev med najboljšo petnajsterico, ampak sem vseeno zadovoljna. Na olimpijske igre sem se odpravila s povsem drugačnimi cilji kot najboljše smučarke iz naše ekipe. Želje sem izpolnila, na vsaki tekmi sem se pognala od štarta na vse ali nič. Žal mi je za superveleslalomski odstop, ker sem bila kljub poškodbi pripravljena zelo dobro.

Čez štiri leta boste imeli v Sočiju bržčas višje cilje?

Vsekakor. Upam, da bom lahko ciljala na visoke uvrstitve. Napredujem vsako sezono, za mano je tretja v svetovnem pokalu.

Kako ste doživeli uspehe Tine Maze?

Zelo lepo, da smo Slovenci osvojili tri kolajne. Upam, da bo danes podvig uspel tudi slovenskim slalomistom in vsem športnikom, ki še tekmujejo na olimpijskih igrah. Sicer pa sem zadovoljna z vsako kolajno, ne glede na to, kdo jo izmed Slovencev doseže.

Komentarji
  1. Dodaj komentar