Intervju

Intervju z glavnim trenerjem moške biatlonske reprezentance: Fakova beseda je edino, kar imam

Intervju - petek, 26.02.2010
Avtor: Jože Okorn, Whistler

»Edino zadovoljstvo je, da gremo domov,« je bil prvi stavek glavnega trenerja slovenske moške reprezentance v biatlonu Uroša Velepca po slabem nastopu v štafeti, s katero so biatlonci sklenili olimpijske boje.

Ključne besede: Biatlon

Kaj je botrovalo slabi predstavi?

Vse možnosti so bile zapravljene že po prvi predaji ob zaostanku treh minut in pol. Fantom moram vseeno čestitati, da so se borili do konca in niso popuščali. Tudi zadnji tekmovalec Marič je dal vse od sebe, čeprav se je zelo težko motivirati, če si na 17. mestu. Realnost je, da nimamo močne ekipe. V slovenskem biatlonu imamo le štiri tekmovalce in dober rezultat lahko naredimo edino, če so vsi pripravljeni optimalno. Tedaj bi na OI lahko prišli na 11. ali 12. mesto. Uvrstitev je realna slika naše kakovosti. Dokl je prišel bolan že v Kanado, med olimpijskimi igrami sta imela težave Marič in Bauer.

V celoti je bil nastop slovenske reprezentance uspešen. Imate sedem uvrstitev med prvih deset, ker med slovenske tekmovalce štejete tudi Hrvata Jakova Faka, ki trenira z vami.

Izkupiček je veliko večji od naših pričakovanj. Tudi naše najbolj skrite želje so bile skromnejše. Začetek je bil odličen, držali smo ritem skozi sredino, le na koncu se je pokazala realna moč štafete, za katero sploh nimamo nobene zamenjave.

Zaradi pomanjkanja tekmovalcev vas v novem olimpijskem ciklusu čaka veliko dela.

Imamo veliko rezerv na vseh področjih. Prvo leto novega olimpijskega ciklusa nam daje veliko več prostora za eksperimentiranje. Čaka nas pestro leto.

Boste šli v nov olimpijski ciklus s Hrvatom Fakom kot članom slovenske reprezentance?

Fak mi je pred dvema letoma dal be sedo, da bo prestopil v Slovenijo. To je edino, kar imam. Nisem se pogovarjal z nikomer iz hrvaške zveze. Če ne bo držal besede, ne bo mogel trenirati s slovensko reprezentanco, a fant je velik poštenjak.

Kakšne so možnosti, da bi bi postali trener hrvaške biatlonske reprezentance s Fakom v glavni vlogi?

O tej možnosti se nikoli sploh nismo resno pogovarjali. Po kolajni so mi Hr vati obljubili marsikaj, če pridem k njim za trenerja. V Sloveniji imam dobro ekipo, izziv mi predstavlja delo s tekmovalci, kot so Gregorinova, Bauer, Marič..., s katerimi želim delati še naprej.

Komentarji
  1. Dodaj komentar