Intervju

Urban Planinšek, glavni trener moške smučarske reprezentance: Zadovoljstvo s priokusom

Intervju - ponedeljek, 01.03.2010
Avtor: Uroš Šemrov, Whistler

Če bi nekdo pred zimskimi olimpijskimi igrami glavnemu trenerju moške alpske smučarske reprezentance Urbanu Planinšku ponudil, da se bodo na zadnji preizkušnji igre za Slovenijo končale s šestim mestom, bi bržčas takoj podpisal. Toda način do uvrstitve slalomista Mitje Valenčiča je bil boleč, saj je imel slovenski slalomist po sijajnem prvem nastopu izjemno priložnost za kolajno.

Ključne besede: Alpsko smučanje

Ste žalostni ali veseli?

Trenutno mi je izjemno žal zamujene priložnosti! Še težje je gotovo Mitji. Ko si enkrat tako blizu... Škoda. Sicer je šesto mesto vrhunsko. Ko si v položaju, da lahko osvojiš celo zlato olimpijsko kolajno, je nekaj posebnega!

Kaj je bilo na drugi progi narobe?

Nastop je bil odličen! Kakšen zavoj ni bil najboljši, smučanje ni bilo najbolj sproščeno.

Nastopi drugih treh slovenskih slalomistov so bili zelo bledi. Kako jih ocenjujete?

Vajdič je imel precej smole, saj se je pognal s štartne hišice v največji megli, Dragšič je bil preveč direkten, Skube pa se je preveč zagnal. Že druga vrata je šel levo namesto desno. A s stališča reprezentance je najpomembnejše, da smo imeli enega tekmovalca v igri za kolajno, zato sem z nastopom zelo zadovoljen.

Kakšna je vaša sklepna ocena  olimpijskih nastopov slovenskih alpskih smučarjev?

Sem zadovoljen. Dolgoročni cilj je bila sicer kolajna. Prišli smo v igro, da jo osvojimo. Sicer so uvrstitve na šesto, deseto, enajsto, 14. in 18. mesto zelo dobre, ki bi se jih v svetovnem pokalu zelo veselili. Na olimpijskih igrah pa štejejo le kolajne. Pomembno je, da smo v Whistler prišli tekmovat. Izstopala pa sta Valenčič in Aleš Gorza v veleslalomu in superveleslalomu. Pohvalil bi še smukaški nastop Roka Perka.

Vas je kdo razočaral?

Andrej Jerman ima za sabo ponesrečene olimpijske igre. Najtežje je gotovo njemu.
 

Komentarji
  1. Dodaj komentar