Slovenski nastopi

Massi: Vogrinčeva pobuda dobrodošla, a najbrž nepotrebna

Slovenski nastopi - nedelja, 28.02.2010
Avtor: sta

Andrea Massi, vodja samostojne ekipe najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze, je danes po vrnitvi v Slovenijo pobudo staroste slovenskega smučanja Toneta Vogrinca, ki je pripravljen prevzeti vlogo mediatorja v sporu s smučarsko zvezo, označil za dobrodošlo. Massi sicer dvomi, ali takšno pomoč sploh potrebujejo.

Ključne besede: Alpsko smučanje

Starosta slovenskega smučanja, podpredsednik smučarske zveze Vogrinec, je ta teden javno ponudil, da bi bil pripravljen prevzeti vlogo mediatorja med obema stranema, da bi se vendarle dogovorili o sodelovanju ter zgladili nesporazume med Mazejevo in Smučarsko zvezo Slovenije (SZS), do katerih je prišlo po tem, ko se je odločila za samostojno pot. Massi je že pred tem v Whistlerju napovedal, da nameravajo po koncu sezone v alpskem smučanju s slovensko krovno smučarsko organizacijo začeti s pogajanji glede zagotavljanja najboljših pogojev za slovensko smučarko.

Po vrnitvi iz Kanade je Massi na novinarski konferenci na ljubljanskem letališču odgovarjal tudi na vprašanja v zvezi s tem sporom. Massi dvomi, ali bo imela zveza večji posluh za njihove predloge po tem, ko je Tina Maze v Whistlerju postala nosilka dveh olimpijskih srebrnih kolajn. "To smo mislili že lani po osvojeni kolajni na svetovnem prvenstvu, pa se v bistvu ni spremenilo skoraj nič, tako da sem še bolj kritičen. V primerjavi z lani sem vsekakor manj naiven."

"Sem precej direkten tip, mediatorjev zato ne potrebujem, zanesljivo pa je dobrodošla vsaka taka varianta. Vogrinec je ogromno naredil za slovensko smučanje in je človek, ki ga svet spoštuje, ampak stvar je tako enostavna, da ne verjamem ali potrebujemo mediatorja. Če bo, pa ga zanesljivo ne bomo podili stran," je dejal Massi, ki se je danes skupaj z Mazejevo vrnil iz olimpijskega Whistlerja v Slovenijo.

Komentarji
  1. Dodaj komentar