Slovenski nastopi

Dvakrat srebrna Tina Maze na Prešernovem trgu vriskala in skakala s svojimi navijači

Slovenski nastopi - nedelja, 28.02.2010
Avtor: sta

Slovensko smučarsko zvezdnico Tino Maze po vrnitvi v domovino čakajo številne prijetne obveznosti. Potem ko so ji navijači in prijatelji priredili sprejem že na brniškem letališču, se je dobitnica dveh srebrnih olimpijskih medalj podala še v prestolnico, kjer jo je na Prešernovem trgu pozdravila navdušena množica.

Ključne besede: Alpsko smučanje

Ljubljanski Prešernov trg je tisto mesto v Ljubljani, kjer navijači po velikih športnih uspehih pozdravijo svoje junake. Nazadnje so bili navdušenega sprejema konec lanskega leta deležni nogometaši, ki so se uvrstili na SP, zdaj pa še Tina Maze, ki je na ZOI v Kanadi z dvema drugima mestoma prestavila zgodovinsko letvico slovenskih uspehov na ZOI še za stopnjo višje.

Čeprav utrujena po dolgi poti in prvem sprejemu na letališču, je Črnjanka tudi v Ljubljani na Prešernovem trgu, kjer je bilo med igrami Slovensko olimpijsko mesto, še enkrat podoživela največji uspeh kariere. Pozdravilo jo je več tisoč ljubiteljev smučanja, čestitali pa so ji predsednik OKS Janez Kocijančič, Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič ter ljubljanski župan Zoran Janković.

Slovensko olimpijsko mesto v Ljubljani je tako danes doživelo prvi vrhunec in rekordno udeležbo, dogajanje na Prešernovem trgu pa se bo končalo v sredo, 3. marca, ko bo tu še uraden sprejem slovenskih olimpijcev.

Tini Maze pa drevi veličasten sprejem pripravljajo še v domači Črni na Koroškem, ki so jo po velikih uspehih njeni sokrajani začasno preimenovali kar v "Srebrno na Koroškem".

Komentarji
  1. Dodaj komentar