Slovenski nastopi

Petra Majdič: Mislim, da je to nagrada, ki je prerasla vse druge moje medalje

Slovenski nastopi - ponedeljek, 01.03.2010
Avtor: sta, dnevnik.si

Slovenska junakinja zimskih olimpijskih iger v Vancouvru Petra Majdič, nosilka bronastega odličja v smučarskih tekih, je danes prispela v domovino. Na letališču Jožeta Pučnika na Brniku so jo pričakali svojci in najbolj zvesti privrženci, priredila pa je tudi novinarsko konferenco.  

Ključne besede: Tek na smučeh

"Pred prihodom v domovino so me opozarjali, da bo na današnji konferenci 'nekaj' novinarjev, take pozornosti pa vendarle nisem pričakovala," so bile prve besede Majdičeve predstavnikom številnih slovenskih medijev.

"Splačalo se je. Še enkrat bi tole naredila. Je bilo vredno tvegati življenje? Ja. Nikoli ne bi bila popolnoma srečna, če je ne bi dobila. To so bile moje sanje," je na tiskovni konferenci še povedala tridesetletnica, ki je, potem ko je s štirimi zlomljenimi rebri in pnevmotoraksom osvojila bronasto olimpijsko medaljo, pristala na naslovnicah časopisov po vsem svetu.

 

Poročali smo že, da je slovenska šampionka prejela prestižno nagrado, ki ji jo je dan pred koncem iger podelila Fundacija Terryja Foxa. Gre za nagrado za najbolj pogumnega in požrtvovalnega športnika. Nagrado bo prejela tudi kanadska umetnostna drsalka Joannie Rochette, ki je dva dni po materini smrti osvojila bronasto medaljo.

 

"To je res noro. V Kanadi sem postala prepoznavna, saj vsi tamkajšnji prebivalci vedo za fundacijo Terryja Foxa. Občutki ob vrnitvi so zares prekrasni. Po šprinterski preizkušnji sem bila v bolnišnici veliko časa izolirana, zaradi bolečin sem veliko jokala, zdaj pa se samo smejim," je med drugim dejala Majdičeva.

 

Slovensko junakinjo danes čaka še sprejem v domačem kraju Dolu pri Ljubljani. Na odru pred župniščem jo pričakujejo od 17. ure dalje.

Komentarji
  1. Dodaj komentar